Business Process Management (BPM), Workflow and DMS Solutions by COSA

Workflow DNHK
PDF Print
NLoket Algemeen

NLoket is een complete oplossing voor het verzorgen van elektronische dienstverlening voor gemeenten. NLoket bestaat uit een elektronisch loket voor gemeentelijke producten en diensten, dat is gericht op burgers en bedrijven. Via “Mijn Loket” kan elke aanvrager op de hoogte blijven van de status van de aanvragen. Tegelijkertijd biedt NLoket een volledige en professionele afhandelmodule voor de gemeentemedewerker, voorzien van de nieuwste technieken als geautomatiseerde procesbesturing, documentmanagement en elektronische archivering.

NLoket wordt aangeboden als een software service waarop u een abonnement afsluit. U hoeft dus geen hoge investeringen te doen, zoals de aanschaf van software, installatie en implementatie.

NLoket op internet
NLoket is een nieuw product dat (helemaal) past bij deze tijd; gebaseerd op een innovatief concept en ontwikkeld met de modernste technieken. NLoket is via het internet beschikbaar voor burgers, bedrijven én de medewerkers van de gemeente. Uw medewerkers kunnen dus met slechts gebruik van een internetverbinding vanaf elke plek hun werk doen. Vanzelfsprekend is de beveiliging goed geregeld. Het verzorgen van elektronische dienstverlening tussen burgers, bedrijven en gemeenten was nog nooit zo eenvoudig.

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje:

Elektronisch Loket
Het Elektronisch Loket wordt eventueel volledig geïntegreerd in de bestaande website, waarmee burgers en bedrijven de producten en dienstverlening kunnen aanvragen. Onderdeel hiervan is een aanvraagmodule met mogelijkheden voor een toets op de wet- en regelgeving, inloggen via DigID en betalen met iDeal.

Mijn Loket
Via een “Mijn Loket” functie is de status van elke aanvraag te volgen. Ook alle eerdere aanvragen zijn zichtbaar. Vanuit de afhandelmodule kunt u berichten in “Mijn Loket” plaatsen.

Afhandelmodule
Met deze complete afhandelmodule voor gemeentemedewerkers, kunt u zaakgericht werken. Via zelf te definiëren processtappen kunt u elke aanvraag gecontroleerd behandelen. In elke stap kunt u niet alleen statusinformatie doorgeven aan de aanvrager, maar ook uw eigen documenten toevoegen of geautomatiseerd laten opmaken.

Elektronisch Archief
Met het Elektronisch Archief is alle relevante informatie per zaak te archiveren. Automatisch komen alle gebruikte documenten in de juiste zaak terecht, maar u kunt ook tijdens de aanvraag eigen documenten archiveren of zelfs relevante e-mails toevoegen. Uiteraard is het elektronisch archief uitgerust met een krachtige zoekfunctionaliteit waarmee zaken en documenten eenvoudig zijn terug te vinden.

Beheermodule
NLoket omvat ook een functionele beheermodule waarmee u zelf behandelprocessen kunt definiëren. Dankzij het slimme concept achter NLoket is er geen technische kennis vereist. U kunt zelf onder meer:
•    Uw eigen behandelprocessen in elkaar ‘klikken’;
•    Uw eigen documentsjablonen toevoegen;
•    Uw eigen status- en besluitcodes definiëren;
•    Uw eigen checklijsten per procestap definiëren;

 
Archiefbeheer module
Met deze module is het elektronisch archief te beheren. Zo zijn er op eenvoudige wijze lijsten samen te stellen met documenten en zaken die voor vernietiging in aanmerking komen: met één druk op de knop start u het vernietigingsproces.

Rapportagefunctionaliteit

Dankzij deze rapportagefunctionaliteit zijn allerlei overzichten te genereren, zoals het onderhandenwerk, de gemiddelde doorlooptijden per product of dienst en hoeveel aanvragen er zijn toegekend.

Klantcontact

Medewerkers beschikken binnen NLoket over een Klantcontact module, waarmee de klant eenvoudig te woord kan worden gestaan. De medewerker heeft inzage in de zaak, kan notities toevoegen en heeft al naar gelang van de juiste autorisatie toegang tot de documenten in het dossier.

NLoket zelf in huis
Mocht u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd zijn inNLoket, maar liever zelf de oplossing in huis hebben, dan is dit mogelijk. Het systeem is probleemloos binnen de muren van het gemeentehuis te installeren dankzij de virtuele architectuur. NLoket kan onder andere informatie uitwisselen op basis van XML berichten en webservices. Dit biedt ruime mogelijkheden om te koppelen aan uw bestaande systemen en applicaties. Wij leggen u graag uit welke mogelijkheden NLoket op dit terrein biedt.


Wie zijn wij
NLoket is een nieuw product maar gebouwd door ervaren spelers in de gemeentemarkt: COSA en Inforing. Dankzij jarenlange ervaring in de gemeentemarkt met het implementeren van elektronische dienstverlening, registratiesystemen, automatische procesafhandelingen en elektronische archivering weten wij precies wat wel en niet werkt bij elektronische dienstverlening. Deze kennis en ervaring komen samen in ons product NLoket. Met NLoket kunnen gemeenten snel, veilig, betaalbaar en vooral zonder kopzorgen de dienstverlening aan burgers enbedrijven digitaliseren.

Wij zijn overtuigd van de vernieuwende kracht van NLoket en de voordelen die het biedt aan gemeenten. Wij overtuigen ook u graag met een demonstratie.